AKTIVITETER

Positivitet, nyfikenhet, glädje och följsamhet är bara några av bearded colliens rasegenskaper som gör den till en väldigt bra allround hund. Gillar man att testa på lite av varje då är bearded collien en passande ras. En bearded collie utstrålar glädje och vill vara till lags. Det är en aktiv ras som mår bra av att få springa lös och att bli aktiverad.


Lägg ett spår, vi har flera viltspårschampions i rasen, eller gå på en kantarellspårkurs.
Rallylydnad och agility är sporter som du ofta kan se flera beardisar representerade i. Anders Erlingsson och hans fantastiska Ebba representerade SBC i agility SM 2019 med bravur.  Vi har även många som vallar med sina hundar. SBC har ett officiellt vallanlagsprov. Nosework är ännu en aktivitet som blivit populär och som det dessutom går bra att träna hemma. Bearded collie är givetvis också representerad på lydnadsplan, klubben har genom åren många otroligt duktiga medlemmar som legat på topp i flera grenar. Det finns freestyle och heelwork to music, lydnadsprogram till musik.


Många ägare av bearded collie som arbetar inom äldrevården tar med sin hund till arbetet och det är rörande att få höra hur mycket glädje dom skänker de äldre. Det finns åtminstone en utbildad terapihund som arbetar med barn i skolan för att de lättare ska slappna av och bättre kunna ta del av sin skolutbildning.


Ja, en bearded collie klarar det mesta! Mångsidigheten hos rasen är stor.


SBC anordnar klubbmästerskap i lydnad, agility och vallning.Copyright © Specialklubben för bearded collie

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera